• Luni - Vineri: 09:00 - 18:00
  • Sambata: 09:00 - 13:00
  • Str Constantin Moise 5, 061344,Sector 6, Buc
Autorizat R.A.R.

Reducerea costurilor

Reducerea costurilor

Sfaturi esentiale pentru reducerea costurilor cu combustibilul

Alimentarea

Incercati sa alimentati autoturismul in timpul noptii sau dimineata devreme, deoarece acestea sunt cele mai reci perioade ale zilei. Combustibilul are o densitate mai mare atunci cand temperatura este scazuta, iar pompele benzinariilor masoara in functie de volum, si nu de densitate. Asadar, veti obtine mai mult combustibil pentru aceeasi suma de bani.

Evitati aditivii sau combustibilii care pretind ca reduc consumul. Singurul lucru pe care il puteti obtine utilizand aceste produse este un cost total mai mare.

Daca este posibil, nu alimentati mai mult de jumatate de rezervor. O greutate mai mica a autoturismului se traduce intr-un consum mai redus.

Obiceiuri la volan

Incercati sa conduceti calm si sa nu va grabiti. O viteza excesiva creste considerabil consumul de combustibil.

Utilizati sistemul de aer conditionat al autoturismului atunci cand va deplasati cu o viteza mare. Forta cauzata de circularea aerului prin geamurile deschise ale masinii provoaca un consum mai mare decat aerul conditionat. Este recomandat, insa, ca atunci cand va aflati in trafic sau alte locuri care va obliga sa conduceti cu o viteza redusa sa opriti aerul conditionat si sa deschideti geamurile.

Incercati sa reduceti pe cat posibil perioadele de incalzire a motorului iarna.

Utilizati sistemul de Cruise Control pe portiunile de carosabil intinse, dar dezactivati-l atunci cand va deplasati pe un drum cu dealuri. Sistemul pierde avant la urcare si provoaca un consum total mai mare.

Evitati pornirile in tromba. Accelerarile bruste provoaca intotdeauna un consum foarte mare.

Eliminati portbagajul de pe plafon si alte elemente cum ar fi suporturi pentru biciclete sau steaguri atunci cand nu le utilizati, pentru ca autoturismul sa fie mai aerodinamic.

Intretinerea

Mentineti intotdeauna rotile umflate corespunzator. Atunci cand rotile nu sunt suficient de umflate autoturismul consuma mai mult combustibil.

Efectuati intotdeauna verificari tehnice periodice ale autoturismului dumneavoastra.