• Luni - Vineri: 09:00 - 18:00
  • Sambata: 09:00 - 13:00
  • Str Constantin Moise 5, 061344,Sector 6, Buc
Autorizat R.A.R.

Schimbarea uleiului

Schimbarea uleiului

De ce este importanta schimbarea uleiului

Atunci cand este schimbat in mod regulat, uleiul ajuta la cresterea performantei si fiabilitatii autoturismului.In multe cazuri, producatorii auto recomanda schimbarea uleiului la fiecare 8.000, 12.000 sau chiar 16.000 km. Totusi, atunci cand hotaram ca este timpul pentru a face aceasta intretinere, trebuie sa luam in calcul si alt factor: o masina care este folosita frecvent va avea nevoie de un schimb de ulei mai curand decat una care este condusa rar.

Lubrifiere

Unul dintre principalele motive pentru care schimbul uleiului este important se refera la alterarea acestuia. In timp, uleiul sufera modificari din cauza uzurii si a expunerii la temperaturi foarte ridicate. Astfel, acesta devine ineficient la lubrifierea motorului, ceea ce cauzeaza o frecare excesiva intre partile acestuia. Bineinteles, schimbarea sau repararea motorului este mult mai costisitoare decat schimbul de ulei facut in mod regulat.

Coroziune

Atunci cand se invecheste, uleiul de motor incepe sa retina substante straine cum ar fi praf sau apa. Acest fenomen poate avea ca efect coroziunea partii interioare a motorului autoturismului.

Consum

Un motor lubrifiat corespunzator ruleaza mai eficient, reducand consumul de combustibil.

Fiabilitate

O masina care beneficiaza de un schimb frecvent al uleiului va avea o durata de viata mult mai mare, pastrandu-si in acelasi timp o valoare mai mare de revanzare.